ETHlend – Pressemelding

ETHlend, en 100% desentralisert peer-to-peer finansierings platform. En desentralisert applikasjon (DAPP) utviklet på Ethereum Nettverket.

Siden det globale P2P lånemarkedet har et forventet årlig vektpotensiale på hele 56.06% i perioden 2016-2020, og lånemarkedet forventes å nå 200 milliarder dollar før 2018 vekker dette et enormt behov for en sikker blockchain-basert måte å låne penger på. I tillegg åpner dette for lån mellom parter, uavhengig av geografisk posisjon. 

Fra og med i dag vil ETHLends Smartkontrakter sikre umiddelbare lån/utlån, når som helst, hvor som helst i verden. Lån og utlån kan dermed utføres raskere enn hvilken som helst annen finansiell institusjon på kloden vår. Ved å tilby ett globalt P2P likviditets-nettverk, vil rentekostnadene reduseres, og partene i kontrakt med hverandre kan låne av hverandre uavhengig av hvor de bor.

ETHlend’s første lånekontrakt ble fullført 8. juni i år, og ETHLend jobber allerede hard og effektivt for at alle skal få muligheten for desentralisert lån og utlån. Tilgangen til global kapital er en av hovedfordelene med desentraliserte blockchain baserte lånekontrakter. Samtidig som man fjerne avhengigheten til banktjenester, eller banker generelt. Dette er spesielt viktig i utviklingsland der ikke alle har tilgang til de samme finansielle tjenestene som resten av den moderne verden. 

Prosessen er simpel. Istedenfor å tilby lån av såkalte FIAT-valutaer tilbyr vi lån/utlån med Ether, en kryptovaluta som kjører på Ethereum Blockchain Nettverket. Ettersom lån/utlån dermed er desentralisert vil ingen kunne gjøre endringer i kontrakten når den først kjører på blockchainen. Ikke engangETHLend kan gjøre det. 

Lånetaker bruker ERC-20 kompatible tokens som representerer verdien til lånet som sikkerhet. Alternativt kan lånetager bruke Ethereum Name Service (ENS) domene som sikkerhet. I dag er ERC-20 tokens verdsatt til over en milliard amerikanske dollar (USD), og ENS domener alene som er stadig voksende inneholder nesten 1 milliard USD. Ettersom disse tallene vokser med astronomisk vekst vil etterspørselen for desentraliserte krypto-lån også øke tilsvarende.  I nær framtid kan vi f.eks tenke oss at en en lånetager kjøper et hus i [Canada], plasserer huset på en ERC-20 kompatibel token, som deretter representerer verdien til huset. Han kan så sette opp denne token som sikkerhet, for et lån på ETHLend. Istedenfor å gi seg med lokale lånegivere kan han nå låne kapital fra utlånere over hele verden, noe som bidrar til stor konkurranse og lavere rentekostnader. Tokens kan tilsvarende brukes til å finansiere en solcellepark, en ny bolig, studiene dine, eller til og med din nye hund.

ETHLend består av et internasjonalt team. Vi er dedikerte, og jobber for å endre verdens syn på tilgangen til kreditt og mikro-kreditt. ETHLend-teamet har som målsetting å tilby ett mer demokratisk lånemarked. Dette gjør vi ved å fjerne forskjellene på rentekostnader verden over, tilby mer likviditet der det er lite, og totalt sett blir det færre barrierer når det kommer til det å få lån.

Flere detaljer om hva vi I ETHLend jobber med finner du her: http://about.ethlend.io

Whitepaper

Slack

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *