Hvordan sikre dine bitcoin – Bitcoin Core

Når det kommer til å sikre coins eller tokens er det mange som er helt grønne, ga en liten forsmak av dette i posten som heter “Så du skal kjøpe din første bitcoin?” men her kommer litt mer utfyllende informasjon og hvordan feller du bør unngå.
Skal prøve å gjøre dette med så lite teknisk snakk som mulig.

En lommebok for coins eller tokens er i bunn software for å håndtere dine private nøkler samt at den gir deg muligheten til å utføre transaksjoner på nettverket.

 

Kan bruke Bitcoin Core lommeboken her som første eksempel, dette er en fullverdig lommebok og må synkroniseres med hele blockchainen. Det vil si at det kreves en del lagringsplass og det vil ta tid.
Det finnes også lettvekt klienter som jeg kommer tilbake til.

 

Bitcoin Core

 

Du kan laste ned Bitcoin Core her: https://bitcoin.org/en/download

Etter du har lastet ned lommeboken vil den synkronisere med nettverket, det vil si at den går igjennom alle tidligere blokker som ligger i blockchainen.

Når den er synkronisert vil den se slik ut:

Det første du burde gjøre nå er å kryptere lommeboken, altså sette ett passord for å beskytte dine bitcoins. Om du ikke krypterer lommeboken din kan hvem som helst som har tilgang til din datamaskin ta dine bitcoin.
Det finnes ingen “glemt passord” funksjon her, så setter du ett passord må du være sikker på at du har en måte å huske det på.

Når du har kryptert lommeboken anbefales det på det sterkeste at du tar en backup. Lagre denne filen på ett trygt, offline medium. Du kan brenne den på en cd-plate eller putte den på en minnebrikke før mediet oppbevares en trygg plass.

Nå som du har tatt en backup av lommeboken klikk på <file> og trykk på <Receiving addresses>.
Her vil du se dine offentlige keys, altså dine bitcoin adresser, de fleste bitcoin adresser starter med “1”.

Nå burde du være klar til å motta dine første bitcoin med din bitcoin core lommebok, du kan dele adressen din til den du ønsker å motta penger fra. Nettverket til Bitcoin er pr dags dato ganske raskt og med forberedelsene som vil komme med segwit implementeringen vil det bli enda raskere.

Her ser du ett eksempel på en mottatt transaksjon:

Denne transaksjonen vil ha status “pending” helt til Bitcoin minerene bekrefter transaksjonen. For å bekrefte en transaksjon må minerne finne en ny blokk, noe som skjer ca hver 10’nde minutt. De fleste lommebøker godkjenner transaksjoner etter 3-6 bekreftelser/blokker så du kan flytte på dine mottatte bitcoin igjen etter ca 30-60 minutter.
Du kan se denne prosessen i <transactions> taben.

Kilder: http://bitcoindaily.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *