Ethereum name service – Lesbare adresser for Ethereum

ENS

Ethereum name service – ENS gir deg muligheten til å overføre ether og erc20 tokens til et navn istedenfor en lang adresse. Mange kan nok se fordelen ved å bruke dette ovenfor en lang streng med tall å bokstaver, og man er sikker på at midlene havner hos riktig person.

ENS lanserte 4 mai 2017. Ved lansering ble det opprettet et automatisert register som gjør at enhver kan registrere navn som slutter med “.eth” ved hjelp av en auksjon.

Jeg startet å lese om dette rundt mai men har ikke tenkt så mye på det før nå. Jeg fant ut at dette måtte testes og her får dere se både hvordan jeg gjorde det og hvordan det fungere.

 

Hvordan registrere et navn

 

Det første man gjør er å gå til register siden her : https://registrar.ens.domains/

Dette krever MIST, Metamask eller Parity integrert i Chrome.

Her må du først søke om navnet du vil ha er ledig, søker i dette tilfellet på blockchainbloggen.eth

Som du kan se har jeg allerede registrert dette navnet for eget bruk, dette kommer også opp i etherscan https://etherscan.io/enslookup?q=blockchainbloggen.eth

Så nå kan jeg motta betalinger via blockchainbloggen.eth

 

Nå når du skal registrere ditt navn, søk først opp navnet og påse at det ikke er registrert av noen andre, om det er ledig kan du starte en auksjon for dette navnet.

Auksjonen for å registrere et “.eth” navn har tre steg.

  • Først åpner man en auksjon for et navn du ønsker å kjøpe og legger inn et bud. Dette starter en 3 dagers nedtelling hvor andre også kan by på navnet. I løpet av denne perioden er detaljene i budene skjult: ingen kan se hvor mye du byr, eller hvilket navn du byr på.

 

  • Etter at de 3 dagene er over begynner en to dagers “avsløring’s periode”. Her må alle som byr avsløre detaljene om deres bud, hvis de ikke gjør det mister de budet. Hvis budet ditt ikke er det høyeste får du tilbakebetalt det du bydde, minus en avgift på 0,5% som blir “brent”.

 

  • Etter disse to dagene er vinneren den personen som har avslørt det høyeste budet, men de må bare betale beløpet som den nest høyeste bud-giveren var villig til å betale. Dette beløpet blir låst låst i en smartkontrakt så lenge vinneren beholder kontrollen over navnet. Vinneren må til slutt utføre en siste verifisering ved å utføre en transaksjon for å få tildelt kontroll over navnet i ENS.

Voila, du har nå et navn registrert til din Ethereum adresse.

Du kan nå utføre de endringene du vil tilknyttet dette navnet ved å søke det opp hos https://registrar.ens.domains.

Du kan skifte eier ved å overføre navnet til en ny adresse, sette en “reverse record” som vil gjøre at adressen din hovedsaklig vil bli assosiert med navnet som er registrert.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *