Blockchain i matindustrien

Blockchain teknologien har åpnet flere dører, ikke bare innen finans men også innad produksjon og transportledd.

Den russiske republikken Tatarstan har nylig opprettet en kryptovaluta dedikert til sporing og verifisering av kjøtt. ITcoin som den heter er Russlands første “godkjente” kryptovaluta og ble lansert 6.Juli i år og vil bringe fordelen med Blockchain til den lokale kjøttprodusenten. Ved hjelp av Blockchain teknologi, en mikro-chip og QR-koder vil man kunne spore kjøttet fra start til slutt, her vil man også kunne finne informasjon om dyrets helse og tilstand samt transportleddene kjøttet har vært innom.

Ved scanning av en QR-kode som vil befinne seg på kjøttpakken i butikken vil man kunne se hele historikken til kjøttstykket fra start til slutt. Åpenhet rundt matproduksjon betyr mye både for forbrukere og investorer, denne teknologien kan også benyttes her i Norge.


I fiskeindustrien kan man ved bruk av denne teknologien finne ut hvor og når fisken du finner i butikken var fisket. Fra garnet til disken. Dette involverer både slakteri, pakkefabrikken, transport og til fisken ligger i kjøle/frysedisken.

Denne metoden for sporing kan brukes til alle mat typer, fra fisk og kjøtt til grønnsaker og frukt. Forbrukere blir mer og mer oppmerksom på hvordan maten dem putter i seg er behandlet og hva den er behandlet med, samt hvordan dyret har hatt det før det havner på slaktebenken. Ved bruke av denne teknologien vil enhver forbruker ha muligheten til å selv sjekke opphavet av maten sin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *