Konklusjon – Test av Coinhive

Referer til posten her samt en pop-up som har vært implementert på siden og ville dele min konklusjon med der.

CoinHive er laget for å være et alternativ til annonser, man bruker en satt andel av prosessor-kraften til besøkende til å mine Monero som går til egen lommebok.
Testen startet 17.09.2017 og avsluttet idag 21.09.2017 og dette er resultatet.

Har da tjent rundt 1 krone på disse fire dagene.

Besøkstallet varierer fra en bunn som i det siste har vært på 20 lesere, og en topp på 268 lesere pr dag.

Så for min del pr idag er ikke dette en god løsning om man skal dekke hosting-kostnader men det var gøy å få kjørt en test. Vil tro at streaming-sider samt img-forums hvor brukere bruker mye tid vil kunne tjene en god del om dem har mange faste besøkende.

Hovedgrunnen til at jeg stoppet skriptet var ikke den lave inntjeningen, koster ikke oss noe mer å la dette kjøre på siden men det er det etiske bak.

Blockchainbloggen informerte via en post på siden samt en pop-up som kom i høyre hjørnet. Jeg spurte også om tilbakemeldinger fra en fantastisk facebook gruppe hvor kryptovaluta er det store emnet.

Link til gruppen: https://www.facebook.com/groups/kryptovalutanorge/

Vi mottok gode tilbakemelding og så lenge dette ble informert om så burde det ikke være noe problem, brukerne selv velger om dem vil benytte seg av siden eller ikke.

Det er jo forsåvidt riktig og tredjeparts software som adblocker og Privacy badger ville forhindret skriptet fra å kjøre.

La også merke til at malwarebytes forhindret kommunikasjon med skriptet.

Men så tilbake til det etiske. 

Har tenkt en del på emnet og det å “låne” datakraft fra besøkende selv om det er godt informert så burde brukerne ha et valg før dem går inn på siden. Brukerne burde selv få velge, på siden uten noen form for tredjeparts blokkerings-software. Gjerne med en start/stopp knapp.

Har forsøkt etter mine beste evner å finne relevant regelverk som kan dekke dette emnet men fant ikke noe som var relevant, men slik jeg ser det etter litt tenking kan det bli sett på som malware.

Vi velger derfor da å heller se på alternative løsninger som går på frivillighet så jobber nå med å få opp donasjons-adresser på siden. Reklame via adsense og lignende er uaktuelt siden vi ønsker full kontroll på alt som kjører på blockchainbloggen.no.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *