Hva er Wanchain og hvorfor investerte jeg?

Jeg er ingen chart analytiker, når jeg investerer i noe er det på grunn av en del ting.

 • Whitepaperen, hva bygges, hvorfor bygges det og hvordan?
 • Er det ett behov for denne tjenesten? Hvilken ny teknologi er det som skapes?
 • Teamet, hvem er det som bygger denne tjenesten? Hvem mottar pengene dine?
 • Bruks struktur. Hvordan brukes pengene dem samler inn? Hvor mye beholder teamet og hvor mye mottar investorene?

Dette er i hovedsak hva jeg ser på før jeg investerer i noe, min strategi til nå har vært å investere i noe jeg ser behov for og holde på tokenene til produktet er skapt og markedsføringen har startet.

Denne strategien har jeg til nå brukt på Iconomi, Aragon,Funfair,Ethereum, 0x og Bcap for å nevne noen få.

 

Hva bygges?

Wanchain jobber med å bygge det som skal bli de nye finansielle markedene, laget for den nye digitale økonomien.
Målet til Wanchain er å gi folk plattformen og verktøyene som skal til for å lage desentraliserte banker. På samme måte som tradisjonelle banker er infrastrukturen i dagens finansindustri, ønsker Wanchain å bygge en ny infrastruktur for økonomien rundt digitale eiendeler.

Wanchain kommuniserer med andre blokkjeder og overfører verdier på tvers av disse.
Den bruker kryptografiske teorier bygget inn i en krysskjedeprotokoll og en distribuert hovedbok som registrerer krysskjede transaksjoner og intra-chain transaksjoner.

Dette betyr at en blokkjede, privat, offentlig eller en konsortium kjede kan integrere med Wanchain for å etablere forbindelser mellom ulike ledgers og utføre inter-ledger transaksjoner til en svært lav kostnad.

Cross-Chain Asset Transfer: Overføring av verdier på tvers av forskjellige blokkjeder.

Transaction Privacy Protection: Wanchain protokollen støtter private transaksjoner som er ganske like andre privat-fokuserte digitale valuta som Monero.
Her inkluderes One-time-use adresser og ring-signatures. Wanchain lar deg også være anonym på plattformen om man skulle velge det.

Functional Extensibility: Wanchain protokollen støtter muligheten for at individer og bedrifter kan drive med utlån av verdier og digitale eiendeler på samme måte som en bank idag låner ut fiat. Når konsortium blokkjeder er integrert mot Wanchain’s protokoll kan man også utstede og handle helt nye digitale eiendeler.

Complex Application Support: Utviklere kan produsere mer kompliserte applikasjoner basert på smartkontrakter og universale protokoller. Intra-chain og cross-chain integrasjonen åpner for flere muligheter for utviklerne. 

Med enklere ord betyr det at Wanchain lar utviklere lage applikasjoner til både Ethereum og Bitcoin’s blockchain. Det betyr også at enhver institusjon eller enkeltperson kan bruke Wanchain til å lage sin egen bank for å yte tjenester som utlån, eiendomsutveksling, kredittbetalinger, transaksjonsoppgjør og andre tjeneste banker utfører den dag idag.

Behovet for Wanchain

Wanchain tillater cross-ledger transaksjoner, dette betyr at du kan utføre transaksjoner mellom flere forskjellige blokkjeder. Dette støtter den desentraliserte naturen til kryptovaluta og åpner for mange nye muligheter.
Vi lever i en tid hvor den digitale utviklingen går raskt, i en tid hvor digitale eiendeler går inn i det finansielle økosystemet. Nå som adopsjonen av digitale eiendeler øker er vi vitne til at disse blir mer og mer verdsatt for det dem er. Folk starter å se nytten i desentraliserte finansielle tjenester.

Dette nødvendiggjør eksistensen av en “digital bro” for å overføre verdier i form av digitale valutaer og eiendeler mellom flere ulike blokkjeder.

Hovedproblemet idag er sentraliserte aktører og mange omveier for å veksle en kryptovaluta til en annen. Ved bruk av wanchain og desentralisere børser vil man lett kunne gå videre utenom disse omveiene.

 

Wanchain Teamet

Wanchain ble startet av Jack Lu som er CEO hos Wanglu Tech. En prototype ble utviklet i 2016 og plattformen skal slippet nå i 2018.

Jack Lu startet Factom i 2014 og har hatt stor suksess med prosjektet.

I tillegg til Lu som leder Wanchains ingeniørgruppe i USA og Kina, har Wanchain en rekke verdensberømte programvareingeniører og kryptografi eksperter. Mange av utviklerne har studert ved Peking universitetet som er rangert som en av de beste institusjonene for høyere utdanning på verdensbasis. “Applied mathematics” ekspert Zane Liang leder det vitenskapelige teamet i Wanchain og er ansvarlig for teoretiske løsninger og verifisering av blockchain-krypteringsalgoritmer.

Hele teamet finner du her: Wanchain Team

 

Økonomisk struktur

 

ICO data

 • Hard cap: 210,000,000 WAN (ICO is 51% of total token supply)
 • Conversion rate: 1 ETH = 880 WAN
 • Total circulating = 107,100,000 WAN ; Total supply = 210,000,000
 • ICO Market Cap: ~US$34,500,000
 • ERC20 token: Yes
 • Crowdsale date: Sold out on Gold + Silver phase in 6 minutes.
 • Token distribution date: Tradable in Q1 2018
 • Сan’t participate: USA, SINGAPORE, CHINA
 • Min/Max Personal Cap: 0.1 ETH / 6.8 ETH FOR FIRST DAY
 • Role of Token: UTILITY

Offisiell nettside: Wanchain.org 

Refleksjoner

Det Wanchain skal bygge er revolusjonerende for industrien, det er store steg i riktig retning for en mer desentralisert fremtid. Ser man på Jack Lu’s tidligere prestasjoner med Factom og på utviklingen som har blitt gjort der så har Wanchain en lovende fremtid i møte. Det er klart det er flere konkurrenter på banen som vil tilby noe av de samme løsningene som Wanchain presenterer men dem har på ingen måte et like godt team som støtter rundt utviklingen.
Dette vil være en av mine mer varige investeringer og jeg vil holde et skarpt øye på fremtidig utvikling.

5 thoughts on “Hva er Wanchain og hvorfor investerte jeg?

 1. Olli Reply

  Hvilke exchange kommer den ut på først og vil vi få vite det noen dager i forveien?

  • Allan Wold Reply

   Jeg håper Binance , men tror ikke den kommer direkte ditt.
   Er nok først på KuCoin eller EtherDelta muligens.

 2. Allan Wold Reply

  Lest endel om denne de siste dagene , står klar som ett egg med fiat.
  Super bullish etter alt jeg har lest her , andre steder og sett på YouTube reviews.

  Mange “All Stars” i laget og at mange kommer fra Factom er veldig betryggende.
  Factom suksessen snakker for seg selv og de vil bygge videre på denne i Wanchain.

  Takk for herlig lesing Andreas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *